Methods for the determination of hexabromocyclododecane in food
Variant of the title
Metody oznaczania heksabromocyklododekanu w żywności
Author
Kuc, Joanna
Grochowalski, Adam
Published in
Technical Transactions
Numbering
Y. 111, iss. 1-Ch
Pages
45-55
Release date
2014
Place of publication
Kraków
Publisher
Wydawnictwo PK
Language
English
Keywords
BFRs, HBCD, food analysis, GC-MS, LC-MS
BFRs, HBCD, analiza żywności, GC-MS, LC-MS
Abstract
Methods of sample preparation with a particular emphasis on extraction and purification techniques are described. Gas and liquid chromatography techniques applied for the determination of hexabromocyclododecane are presented. Issues relating to the determination of this compound in food samples are discussed.
Omówiono metody przygotowania próbek do analizy ze szczególnym uwzględnieniem technik ekstrakcji i oczyszczania próbek. Zaprezentowano techniki chromatografii gazowej i cieczowej stosowane do oznaczania heksabromocyklododekanu. Przedyskutowano problemy oznaczania tego związku w próbkach żywności.
PKT classification
250000 Chemia
Department
Faculty of Chemical Engineering and Technology
License
Licencja PK
Access rights
Zasób dostępny dla wszystkich
Cookies or other similar solutions are used on the page. Take a look at privacy policy to get to know the details.