The diastatic number in five samples of honey has been determined by two methods: according to guidelines included in Polish standard PN-88/A-77626 and the Phadebas method. Research shows that the storage of honeys did not have a significant impact on lowering of diastatic number. However, long-term storage of honey was characterized a reduction of the diastase number. The correlation between the two applied methods was very strong (r = 0.921).
Oznaczono liczbę diastazowa w pięciu miodach metodą rekomendowaną w normie PN-88/A-77626 i według metody Phadebas. Badania wskazują, że warunki przechowywania miodów nie miały większego wpływu na obniżenie liczy diastazowej. Jednak przechowywanie miodów przez dłuższy czas powoduje obniżenie wartości liczby diastazowej. Korelacja pomiędzy dwoma stosowanymi metodami była bardzo silna (r = 0,921).
PKT classification
250000 Chemia
Department
Faculty of Chemical Engineering and Technology
License
Licencja PK
Access rights
Zasób dostępny dla wszystkich
Cookies or other similar solutions are used on the page. Take a look at privacy policy to get to know the details.