ekstrakcja reaktywna, CO2 w stanie nadkrytycznym, kwas cytrynowy
Abstract
This paper presents the investigation results of mixing effects on the course of reactive extraction of citric acid from an aqueous solution, with the use of supercritical CO2 and tertiary aliphatic amines. The influence of the mixing rate and the mixing time on the efficiency of the considered process has been studied. This paper also presents the influence of the tertiary amine chain length and the molar ratio of reactants on the efficiency of the process.
W artykule przedstawiono badania dotyczące wpływu mieszania na przebieg procesu ekstrakcji reaktywnej kwasu cytrynowego z roztworu wodnego z zastosowaniem CO2 w stanie nadkrytycznym oraz trzeciorzędowych alifatycznych amin. Zbadano wpływ szybkości i czasu mieszania na efektywność rozważanego procesu. Zaprezentowano również wyniki badań wpływu długości łańcucha trzeciorzędowej aminy i stosunku molowego reagentów na efektywność procesu.
PKT classification
250000 Chemia
Department
Zbiory cyfrowe BPK
License
Licencja PK
Access rights
Zasób dostępny dla wszystkich
Cookies or other similar solutions are used on the page. Take a look at privacy policy to get to know the details.