Correlation of hexabromocyclododecane and content of fat in fish
Wariant tytułu
Badanie korelacji stężenia heksabromocyklododekanu i zawartości tłuszczu w rybach
Autor
Kuc, Joanna
Grochowalski, Adam
Świergosz, Tomasz
Opublikowane w
Technical Transactions
Numeracja
Y. 113, iss. 1-Ch
Strony
49-56
Data wydania
2016
Miejsce wydania
Kraków
Wydawca
Wydawnictwo PK
Język
angielski
DOI
10.4467/2353737XCT.16.046.5308
Słowa kluczowe
hexabromocyclododecane, correlation analysis
heksabromocyklododekanm, badanie korelacji
Abstrakt
A study on the correlation between the concentration of hexabromocyclododecane and the percentage of fat in meat tissues of selected marine fish species, both marine and farmed, has been carried out. The relationships between variables based on a determination of the coefficients of linear correlation r-Pearson were determined and graphs illustrating these dependencies were presented.
Przeprowadzono badanie korelacji pomiędzy stężeniem heksabromocyklododekanu i procentową zawartością tłuszczu w tkance mięsnej wybranych gatunków ryb morskich połowowych i hodowlanych. Określono zależności pomiędzy zmiennymi na podstawie wyznaczania współczynników korelacji liniowej r-Pearsona i przedstawiono wykresy obrazujące te zależności.
Klasyfikacja PKT
250000 Chemia
Wydział
Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej
Licencja
Licencja PK
Prawa dostępu
Zasób dostępny dla wszystkich
Na stronie wykorzystywane są pliki cookie, bądź podobne rozwiązania. Aby poznać szczegóły zapoznaj się z polityką prywatności.