Correlation between rheological studies and organoleptic cosmetic emulsion with lanolin - natural emulsifier
Variant of the title
Korelacja pomiędzy badaniami reologicznymi i organoleptycznymi emulsji kosmetycznych z emulgatorem naturalnym - lanoliną
Author
Płocica, Joanna
Tal-Figiel, Barbara
Figiel, Wiesław
Published in
Technical Transactions
Numbering
Y. 110, iss. 1-Ch
Pages
61-68
Release date
2013
Place of publication
Kraków
Publisher
Wydawnictwo PK
Language
English
Keywords
cosmetic emulsions, lanolin mixer, rheology
emulsje kosmetyczne, lanolina, reologia
Abstract
In this paper rheological investigations of cosmetic emulsions, prepared with lanoline as an emulsifier were carried out. The strong influence of emulsifier content and the applicability of rheological measurements to validate cosmetic products were shown.
W artykule przeprowadzono badania reologiczne emulsji kosmetycznych sporządzonych z wykorzystaniem lanoliny jako emulgatora, za pomocą miksera recepturowego. Wykazano silny wpływ zawartości emulgatora na konsystencję produktu oraz przydatność pomiarów reologicznych do oceny jakości preparatów kosmetycznych.
PKT classification
250000 Chemia
Department
Faculty of Chemical Engineering and Technology
License
Licencja PK
Access rights
Zasób dostępny dla wszystkich
Cookies or other similar solutions are used on the page. Take a look at privacy policy to get to know the details.