Nowoczesne rozwiązania w zakresie wytwarzania i kontroli jakości emulsji
Variant of the title
Modern solutions within the scope of the preparation and quality control of emulsions systems
Author
Gilewicz, Patrycja
Tal-Figiel, Barbara
Figiel, Wiesław
Kwiecień, Magdalena
Published in
Czasopismo Techniczne. Chemia
Numbering
R. 109, Z. 17, 2-Ch
Release date
2012
Place of publication
Kraków
Publisher
Wydawnictwo PK
Language
Polish
Keywords
reologia, emulsja, stabilność
mulsion, stability
Abstract
W celu określenia stabilności i jakości układów emulsyjnych stosuje się badania reologiczne. W artykule przedstawiono wyniki badań właściwości reologicznych emulsji kosmetycznych. Emulsje te wytworzono z pomocą nowoczesnego miksera recepturowego Unguator 2100. Do otrzymania emulsji kosmetycznych w procesie „na zimno” wykorzystano złożone układy wosków.
Rheological studies are applied to determine the stability and the quality of emulsion systems. In this paper work research of rheological properties are shown. Emulsions were prepared by using a modern mixer Unguator 2100. In preparation of cosmetic emulsions in cold process, complex waxes systems were used.
PKT classification
250000 Chemia
Department
Faculty of Chemical Engineering and Technology
License
Licencja PK. Brak możliwości edycji i druku.
Access rights
Zasób dostępny dla wszystkich
Cookies or other similar solutions are used on the page. Take a look at privacy policy to get to know the details.