In this study, a series of hydrogels was prepared by formation of crosslinked acrylic acid networks, modified by gelatine. The rate of swelling of prepared hydrogels in different distilled water was studied as a function of NMBA concentration on the polymeric matrix. Novel materials were characterized using in vitro investigation in SBF. Results showed that the pH value was affected by gelatine concentration in hydrogel.
W przeprowadzonych badaniach otrzymano serie hydrożeli w wyniku usieciowania kwasu akrylowego oraz modyfikacji żelatyną. Określono zdolność pęcznienia hydrożeli w wodzie destylowanej dla różanej zawartości czynnik sieciującego w matrycy polimerowej. Nowe materiały zostały scharakteryzowane na podstawie badania in vitro w SBF. Wyniki pokazały, że na wartość pH wpływa zawartość żelatyny w hydrożelu.
PKT classification
250000 Chemia
Department
Faculty of Chemical Engineering and Technology
License
Licencja PK. Brak możliwości edycji i druku.
Access rights
Zasób dostępny dla wszystkich
Cookies or other similar solutions are used on the page. Take a look at privacy policy to get to know the details.