Vliânie sposoba polučeniâ kolloidnyh rastvorov krahmala na ih strukturu
Wariant tytułu
Effect of preparation methods on starch solution structures
Wpływ sposobu otrzymywania koloidalnych roztworów skrobi na ich strukturę
Autor
Padohin, Valerij
Kočkina, Nataliâ
Fedoseeva, Tat'âna
Opublikowane w
Czasopismo Techniczne. Mechanika
Numeracja
R. 105, Z. 2, 2-M
Data wydania
2008
Miejsce wydania
Kraków
Wydawca
Wydawnictwo PK
Język
rosyjski
Abstrakt
Была изучена структура коллоидных растворов крахмала, полученных объединенным действием механических деформаций и высокой температуры в биополимерной среде водного раствора глицерина. Наши исследования показали быстрое разрушение крахмала, что было результатом его механо-тепловой обработки.
The structure of gelatinized starch solutions obtained by joint action of mechanical deformations and heat at biopolymer in water-glycerol medium was under study. Our investigations showed sharp destruction of starch to be the result of its mechano-thermal gelatinization.
Wydział
Zbiory cyfrowe BPK
Licencja
Licencja PK. Brak możliwości edycji i druku.
Prawa dostępu
Zasób dostępny dla wszystkich
Na stronie wykorzystywane są pliki cookie, bądź podobne rozwiązania. Aby poznać szczegóły zapoznaj się z polityką prywatności.