Otrzymywanie hydrolizatów białkowych i suszonych protein
Variant of the title
Production of protein hydrolysates and dried proteins
Author
Banach, Marcin
Makara, Agnieszka
Kowalski, Marek
Published in
Czasopismo Techniczne. Chemia
Numbering
R. 107, Z. 10, 1-Ch
Release date
2010
Place of publication
Kraków
Publisher
Wydawnictwo PK
Language
Polish
Abstract
W artykule omówiono podstawy procesów hydrolizy prowadzących do otrzymywania hydrolizatów białkowych metodami chemicznymi i enzymatycznymi oraz przedstawiono podstawowe metody ich otrzymywania (chemiczne i enzymatyczne). Omówiono również sposoby wytwarzania, właściwości i zastosowanie enzymów. Zaprezentowano także metody suszenia hydrolizatów białkowych i właściwości produktów otrzymywanych metodami rozpyłowymi.
The paper relates the bases of the processes of production protein hydrolysates with chemical and enzymatic method. The method of obtaining protein hydrolysates was introduced (chemical and enzymatic). The production method, properties and the use of enzymes were discussed over. The methods of drying protein hydrolysates and the properties of products obtained with spray-dried methods were presented.
PKT classification
250000 Chemia
Department
Faculty of Chemical Engineering and Technology
License
Licencja PK. Brak możliwości edycji i druku.
Access rights
Zasób dostępny dla wszystkich
Cookies or other similar solutions are used on the page. Take a look at privacy policy to get to know the details.